Drie dagen Moskou! - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Yvonne Weesjes - WaarBenJij.nu Drie dagen Moskou! - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Yvonne Weesjes - WaarBenJij.nu

Drie dagen Moskou!

Door: yvonneweesjes

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

03 Oktober 2011 | Rusland, Moskou

Dat waren alweer drie dagen Moskou! We kwamen afgelopen zaterdag in het donker aan, na een al enerverende reis. Op Schiphol bleek nl dat de vlucht naar Moskou overboekt was en dat we zo snel mogelijk naar de gate moesten om ons te melden. Nu was de gate natuurlijk in de verste uithoek van Schiphol, dus gewoon wandelen met onze rugtassen was geen optie! Gelukkig konden we beide nog mee, al twijfelde Jeroen wel, want we konden 250€ verdienen als we met een vlucht later zouden gaan. Dit dus niet gedaan!
Eenmaal in Rusland zijn we met de trein en daarna de metro naar Moskou gereisd. We hadden het geluk dat we iemand tegen kwamen (die ooit ook nog in Haren had gewerkt) die ons kon helpen bij het ontdekken van de juiste metro en de juiste plek om uit te stappen.
Ons appartementje hadden we snel gevonden. Een kamertje voor ons zelf en de badkamer moesten we delen. Erg vriendelijke vrouw die het verhuurde, alleen sprak ze geen Engels, dus werd er weer druk met handen en voeten gecommuniceerd.
De eerste avond na aankomst zijn we gelijk naar het rode plein afgereisd, maar vijf minuten bij onze slaap plaats vandaan. Gelukkig maar, want het was erg koud in Moskou, zo'n drie graden. Harde wind en vochtigheid hoog, dus voelde het nog wel kouder.
In het donker zijn de gebouwen op het rode plein werkelijk prachtig.
De volgende dag weer vroeg op uit gegaan. Het was wederom een koude dag en ook een beetje triest door de grauwe lucht. Hebben lopend het oudste gedeelte van de stad ontdekt, waar parken en oude gebouwen elkaar afwisselen. De Russen zijn of erg behulpzaam en vriendelijk of ze zijn uitermate onvriendelijk. Tijdens het bezoeken van het museum moesten we bijvoorbeeld onze tassen open maken. Wij begrepen dit niet gelijk en de mevrouw van de beveiliging nam ons dat niet in dank af! OPEN, zei ze haast schreeuwend! Maar de andere kant is op het moment dat je de weg zoekt mensen je soms zonder te vragen te hulp schieten. Grote verschillen dus.
Het historisch museum is overigens vergelijkbaar met heel veel andere musea die we al bekenen hebben. Het viel ons een beetje tegen, het was veel van hetzelfde. Wel beseften wel weer even in wat voor andere tijd ze vroeger leefden en hoeveel mooier de spullen, kleding in vroegere tijden waren.
In een winkelstraat, die in ons boekje over Moskou werd aangegeven als de leukste winkelstraat, kwamen we een ouderwetse bus tegen die ze hadden omgebouwd tot café. Er traden twee artiesten op, prachtige trommels en zang. Hebben er echt zitten te genieten.
In de avond zijn we de meer luxe winkels van Moskou gaan ontdekken. Een wereld met veel rijke mensen, met eigen chauffeurs en zeer mooie, luxe auto's. Daarnaast werden sommige van hen bewaakt. Mysterieuze wereld dus!
We hebben hier in een echt Russisch restaurant gegeten. Hebben van allerlei Russische gerechten geprobeerd, allemaal even lekker!
De laatste dag hebben we het rijkere gedeelte in het licht en in de zon bekeken. Het weer maakt toch wel een hele hoop uit bij het bekijken van een nieuwe stad. Zo in de zon leek het allemaal toch mooier dan een dag ervoor!
Straks reizen we naar Shanghai. Waar het gelukkig een stuk warmer is!

• 06 Oktober 2011 - 06:52

Estherpester: