Laatste twee dagen Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Yvonne Weesjes - WaarBenJij.nu Laatste twee dagen Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Yvonne Weesjes - WaarBenJij.nu

Laatste twee dagen Hong Kong

Door: yvonneweesjes

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

10 Oktober 2011 | Hong Kong, Hong Kong

Het is alweer onze laatste avond in Hong Kong.
We zijn gistermorgen allereerst op pad gegaan om de bus kaartjes te regelen voor onze terugreis naar Shanghai. We moesten hiervoor naar een naast gelegen plaatsje, dus maar een klein stukje met de metro. We zijn inmiddels helemaal gewend aan het reizen met de metro, we zullen dit nog gaan missen als we weer thuis zijn!
Aangekomen even zoeken en vragen, en snel gevonden. Omdat we al vroeg vliegen ( het zal ook niet zo zijn) moeten we ook met de allereerste bus weg. Deze gaat om 6.50 uur. Zowel het meisje van de balie als de chauffeur ernaast moesten er beide van zuchten. De chauffeur maakte ons al duidelijk dat hij ons niet zou brengen! (veel te vroeg)! We doen er drie uur over met de bus, dus dan kunnen we dan nog even verder slapen misschien.
Na het boeken van de bus kaartjes zijn we verder Tin Hau gaan bekijken. Bleek er een enorm groot park te zijn, waar wel alle mensen uit Tin Hau en omgeving leken te zijn. Omdat het gisteren zondag was, was iedereen vrij. In het park kwamen we echt alles tegen. Er was een speciale hardloop route aangelegd, met een zachte ondergrond. Er werden sport lessen gegeven aan kinderen, vooral vecht sporten. Er zaten honderden mensen bij elkaar. De ene groep zat te bidden, de andere te zingen en de derde te eten, ga zo maar door. We hebben weer onze ogen uit gekeken naar de gewoontes van deze mensen. We hebben een hele poos staan kijken bij een groepje kinderen die les kregen in vechtsporten met stokken en zwaarden. Er zat een heel klein jongetje tussen van maar een jaar of drie. Hij probeerde heel hard zijn best te doen, maar zetten steeds zijn voeten net verkeerd of sloeg te vaak met zijn stok. We hebben erg om zijn onschuldigheid moeten lachen, hij was ook nog zo klein!! Verder is het echt bewonderingswaardig hoe lenig deze mensen zijn en hoe goed ze zich kunnen concentreren op hun eigen lichaam! Ieder spiertje wordt gecontroleerd gespannen of ontspannen.
Buiten het park konden we haast de straat niet weer opkomen omdat er ook daar allemaal mensen zaten.
Omdat in elk plaatsje waar we hier komen winkelcentra zijn, zijn we ook hier nog even wezen kijken en niet kopen! (er zijn heel veel mooie kleren, ook een stuk goedkoper dan in Nederland, maar die passen allemaal jammer genoeg niet in mijn rugtas!) Wat betreft de mode kan je hier echt alles dragen. Er zijn geen bepaalde stijlen die echt niet kunnen, alles mag. ( zelfs mannen met broeken tot onder hun oksels).
'S middags zijn we naar The Peak afgereisd, een hoge berg op het eiland. Het uitzicht over de stad zou hier geweldig moeten zijn. De bus reis heen duurde ongeveer drie kwartier. Eenmaal aangekomen konden we gelijk weer in de rij voor de trein, die ons dit geweldige uitzicht zou bieden! Na ongeveer een kwartier zaten we in de trein, die met snelle vaart eerst naar beneden denderde. Jeroen heeft een paar snelle foto's kunnen nemen, want voordat we het wisten stonden we weer beneden aan de berg! Wat onze verbazing schetste is dat we er daar ook weer uit moesten, want beneden aan de berg stond de volgende lading mensen te wachten om in te stappen. Jeroen en ik keken elkaar verbaasd aan ( gelukkig waren wij niet de enige), want wij dachten dat we ook weer met de trein naar boven gingen?! Nu hadden we verder nog niks bekeken op de berg en stonden we binnen een kwartier weer beneden?! Gelukkig zijn we al vaak op wintersport geweest, waarbij we ook adembenemende uitzichten hebben mogen aanschouwen! We hebben er samen nog wel even om staan lachen!
Onderweg naar de metro kwamen we nog terecht op een soort oogst feest, waarbij er allemaal dames stonden te dansen in klederdracht van hun eigen streken of landen. Prachtig om te zien, al die verschillende kleuren en details! Had de korte trip naar de berg ons toch weer wat goeds gebracht!
' 'S avonds zijn we naar Soho geweest, het gedeelte van het eiland waar de barretjes en restaurants te vinden zijn. Daar troffen we veel gezellige muziek en ook veel beschonken mensen. We hebben er in een restaurantje heerlijk zitten eten en genieten van alle drukte op straat. ( het eten was hier overigens veel duurder dan in de kleine plaatsjes en restaurantjes waar we tot nu toe gegeten hadden, ook de alcohol schijnt hier erg prijzig te zijn).
Vandaag hebben we voor het eerst echt uitgeslapen (jaja, tot 9.30 uur) en zijn we in alle rust naar ons ontbijt winkeltje gelopen. We gaan hier vanaf dag 1 al naar een bakkertje die de meest lekkere cake, brownies, gebakjes, etc heeft. Voor Jeroen is dit elke morgen weer een feestje, hij zou hier wel alleen op kunnen leven. Dus ook vanmorgen weer genoten van ons ontbijt en daarna weer met de metro, naar de bus. Vandaag zijn we naar Stanley geweest, een plaatsje in het zuiden van het eiland. Aangekomen bleek het een mooi vissersdorpje te zijn, waar het heerlijk rustig was. Er was uiteraard een plaatselijke markt ( die zijn echt overal waar je komt), waar we nog even rond gekeken hebben. Verder geluierd en bij de visserlui gekeken. Deze mannen stralen allemaal dezelfde soort rust en wijsheid uit. We vonden het een heerlijke middag weg van de drukte van de stad.
Aan het einde van de middag terug naar het centrum, om naar lang twijfelen toch maar onze eigen iPod te gaan kopen. We zijn zo wijs met de iPod die we nu te leen mee hebben, dat we toch besloten hebben er hier eentje te kopen. ( we betalen hier 20 procent minder dan thuis). Dus dit huidige verslagje is al getypt op onze nieuwe iPod 2!!
Morgen gaan we terug naar Shanghai. Daar wilden we eigenlijk nog 1 dag blijven om dan verder te gaan naar Peking. Maar omdat we ook nog nieuwgierig zijn gemaakt ( door Spanjaarden waar Jeroen een poos mee heeft zitten praten) naar nog een andere plaats vlak bij Shanghai, weten we de planning nog niet precies!! We zien wel weer waar de reis ons gaat brengen!

• 13 Oktober 2011 - 07:55

Estherpester:

Alweer een geweldig verhaal. hoop dat jullie laatste dag Shanghai leuk was en ben benieuwd naar jullie reis door Peking.

Kus kus